Onboarding programma

De eerste indruk telt

Onboardingsprogramma met een hart

Een onboardingsprogramma als warme inwerkervaring, dat is wat wij je helpen creëren.  Mensen zijn de sleutel tot succes. Als HR-manager ben je ervoor verantwoordelijk een beleid en cultuur te vormen waarin mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als je daarbij collega’s ook tijdens hun onboarding in hun kracht zet, voelen ze zich vanaf dag één gewaardeerd. Wij helpen je dit op een unieke manier te doen. Dat is wat ons anders maakt. 

Waarom een onboarding programma

De handtekening onder het arbeidscontract is eindelijk gezet. Op de eerste werkdag zorg jij als HR-manager dat alles netjes is geregeld. Er staat een laptop, er is een mobiel en het toegangspasje voor het kantoor ligt klaar. Dan zit jouw taak erop, toch? Absoluut niet! Het is heel belangrijk dat de nieuwe medewerker de organisatie leert kennen. Jullie moeten nieuwe medewerkers op een goede manier onboarden en opleiden. Daar is een onboarding programma voor. En pak je dit goed aan, dan levert dat niet alleen voor het bedrijf maar ook de nieuwe collega’s voordelen op. Zie onze pagina voorbeeld inwerkprogramma voor inspiratie. 

De business case voor een onboardingsprogramma

Een effectief onboardingsprogramma betaalt zich altijd terug. Het werven en inwerken van een nieuwe medewerkers kost veel tijd en geld. Onderzoek laat zien dat met een goed onboarding programma je wel driemaal het jaarsalaris van een nieuwe medewerkers kan besparen.

Wanneer jullie nieuwe medewerkers worden verwelkomd met een onboarding programma, zijn ze sneller productief, meer betrokken en voelen ze zich sneller thuis. Ze beginnen met veel meer stress. Daarnaast zal je merken dat ze langer bij jullie organisatie blijven.

Sneller op snelheid

Creëer een beter inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers

Als je RiddleStory inzet als inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers, richt je je minder op formaliteiten en meer op een warme sfeer in de eerste dagen. Met de onboarding tools van RiddleStory kan je nieuwe medewerkers eenvoudig van tevoren inwerken met een welkomstmail, collega’s leren kennen, het verhaal over jullie cultuur delen, de sfeer meegeven en eventueel saaie checklists tot leven wekken. Stuur een uitnodiging voor een online avontuur, wat de nieuwe collega’s thuis in hun eigen omgeving en eigen tempo kunnen doorlopen. Stel het team voor, laat weten wat ze kunnen verwachten. 

Cijfers

De cijfers over inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers die je wel moet kennen

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van een inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Deze cijfers liegen er niet om! 

Productiviteit van een medewerker is 54% hoger na een goed inwerkprogramma

1 op de 3 medewerkers verlaat de organisatie als er geen goed inwerkprogramma is

1 op de 3 organisaties besteedt nog steeds geen tijd en aandacht aan het inwerken van nieuwe medewerkers

73% van de medewerkers geeft aan dat ze in de eerste week graag meer informatie over het bedrijf en de huisregels willen

Slechts 12% van de werknemers vindt dat hun organisatie een goed inwerkprogramma biedt

Bij RiddleStory is onboarding maatwerk

Bij RiddleStory is onboarding, pre-boarding, reboarding of e-learning in combinatie met gamification maatwerk, want een effectief en efficiënt onboardingsprogramma moet gaan over jullie organisatie. Inwerkprogramma’s zijn alleen succesvol wanneer ze antwoord geven op vragen over jullie bedrijfscultuur, jullie sfeer, jullie strategie, kortom het verhaal over jullie organisatie! 

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met