Onderwijs

De eerste indruk telt

Pre boarding en onboarding in het onderwijs houdt het enthousiasme vast

Onboarding en Pre boarding in het onderwijs kan helpen om enthousiaste en bevlogen docenten te behouden voor het onderwijs. Het personeelstekort in het onderwijs is groot en dreigt de komende jaren alleen maar verder toe te nemen. Het zal voor onderwijsinstellingen een flinke uitdaging blijven om de vacatures te vervullen. Een hoge werkdruk, gebrek aan doorgroeimogelijkheden en vergrijzing van het personeelsbestand maakt het voor scholen lastig om de bezetting rond te krijgen. 

Onboarding docenten voor snelle integratie

Onboarding of reboarding van docenten voor snelle integratie is nodig omdat veel nieuwe leerkrachten net afgestudeerd zijn, dan wel als zij-instromer hun eerste baan voor de klas hebben. Ook is er een toenemende groep aan hybride leerkrachten, die lesgeven combineren met een baan in het bedrijfsleven. 25% van de beginnende leerkrachten valt binnen een jaar uit. Een goed opgezet, efficiënt, pre boarding en onboarding proces in het onderwijs kan helpen om toekomstige docenten te enthousiasmeren, ze zo snel mogelijk te integreren en langer bevlogen voor de klas te houden. 

Aan de basis van iemands ontwikkeling

Het is een feit dat kinderen in hun jeugd meer tijd op school doorbrengen dan met hun ouders. Als onderwijzer, zowel in het beroepsonderwijs, het voortgezet onderwijs als het basisonderwijs, ben je vijf dagen per week bezig met het stimuleren van deze jongeren. Het bijdragen aan hun ontwikkeling geeft veel voldoening. Afwisseling, relativering en humor zijn de andere charmes van het vak. Daarbij houdt omgaan met jonge mensen je jong. En alhoewel het zeker geen negen tot vijf baan is, is ook het aantal vakantiedagen aantrekkelijk.  

Sneller op snelheid

Gamificatie in het onderwijs

Gamificatie in het onderwijs is iets dat iedere docent meekrijgt. Peuters, kleuters, jongeren en tieners hebben een rijke speelleeromgeving nodig. Een omgeving die prikkelt en uitdaagt. Door spel raakt iedereen betrokken bij de activiteiten en presteren ze vaak beter. Spelenderwijs leren draagt bij  aan motivatie en betrokkenheid. Wanneer ingezet voor leerkrachten, maakt gamification gebruik van de intrinsieke motivatie van leerkrachten om te leren, uitgedaagd te worden en succes te behalen. RiddleStory kan op deze manier docenten subtiel en op speelse wijze stimuleren. Leren van elkaar en met elkaar.

Preboarding in het onderwijs

Preboarding in het onderwijs helpt het tegengaan van vroegtijdige, ongewenste uitstroom. Een groot deel van de startende docenten haakt in het eerste jaar af. Tegelijkertijd is een sterk preboarding programma in het onderwijs ontwikkelen ook uitdagend. Waar start je, wat zijn belangrijke elementen in een dergelijk programma en hoe implementeer je dit in de organisatie? Met RiddleStory introduceer je preboarding in het onderwijs op een laagdrempelige manier. In samenspraak met de onderwijsinstelling ontwikkelen wij een verhaal dat aansluit bij de specifieke behoeften van de school en de starters. Zo krijgen startende docenten al voordat zij beginnen bij de onderwijsinstelling een leuke introductie die ze op de eerste weken voorbereidt.

Onboarding in het onderwijs

Onboarding in het onderwijs krijgt volgens beginnende leerkrachten onvoldoende aandacht. 50% geeft aan niet begeleid te worden. Startende docenten krijgen nauwelijks extra tijd voor de introductieactiviteiten en geen vrijstelling van bepaalde werkzaamheden. 

Dit alles vraagt om een efficiënt onboarding proces dat ook nog eens effectief is. 

Als onderwijsinstelling breng je vaak goed in kaart waarom leerlingen voor jullie moeten kiezen en wat jullie anders maakt ten opzichte van andere scholen of opleidingen. Voor potentiële en nieuwe werknemers is dit vaak niet zo duidelijk. Dit biedt kansen. Hoe onderscheidend is jullie onderwijs? Wij helpen jullie dit graag vertalen in een uniek en leuk avontuur. Daarbij besteden wij veel aandacht aan de schoolcultuur en het beleid en nemen ook team samenwerking mee. Hoe hechter het team, hoe eerder leerkrachten elkaar steunen. Door het avontuur van RiddleStory gezamenlijk te ontdekken, stimuleer je samenwerking. Een goed onboarding programma helpt beginnende leerkrachten te behouden voor het onderwijs. 

Sneller op snelheid

Voorbeeld onboarding en preboarding met RiddleStory in het onderwijs

Een voorbeeld van een onboardingsprogramma en preboarding met RiddleStory dat specifiek voor het onderwijs wordt ontwikkeld is het volgende verhaal. 

“Per post krijgt de nieuwe docent een (virtuele) kaart met een tekst die past bij jullie visie, bijvoorbeeld “de toekomst van de wereld, zit straks in jullie klas”. Daarop staat wanneer de docent verwacht wordt voor een kennismakingssessie met het team. Ook wordt de leerkracht uitgenodigd om een dag voor de kennismakingssessie samen met 4 andere docenten 30 minuten rond te kijken in jullie virtuele omgeving. Daar komt een mailtje binnen van een ouder die aangeeft dat haar dochter het totaal niet kan vinden met een andere leerlinge in haar groep. Zij heeft al contact gehad met de directrice, maar die vindt dat eerst bekeken moet worden hoe dit het toekomstig jaar ontwikkeld. Haar dochter slaapt al weken niet. Zij eist nu actie. Je kan direct aan ervaren docenten in het team vragen hoe je hier mee omgaat. Zij wijzen je op richtlijnen die je op het intranet van de school kunt vinden. Nadat je deze eerste uitdaging hebt opgelost, krijg je de melding over een andere leerling die op social media wordt gepest. Zo komen er drie tot vier uitdagingen voorbij die allemaal op je pad zouden kunnen komen. Je wordt geconfronteerd met praktische informatie, je leert de interne systemen van school kennen en belangrijker; je gaat al met elkaar in gesprek en ervaart hoe ervaren docenten dit soort situaties aanpakken. De uitdaging sluit af met een filmpje van een leerling die de kernwaarden van de school benoemt en aangeeft wat die voor hem betekenen. Met deze praktische inzichten en kennis van enkele collega’s, kijk je enorm uit naar de officiële kennismaking met het team!”

Beleef hier een inwerkprogramma voorbeeld van RiddleStory.

Voordelen onboarden in het onderwijs met RiddleStory

Onboarden in het onderwijs met RiddleStory zorgt voor het ontzorgen van én tijdswinst voor begeleiders. Het zorgt er ook voor dat er meer structuur in de begeleiding komt. Én het laat zien dat jullie aandacht besteden aan het welkom heten van nieuwe collega’s en willen investeren in hun succes. Het resultaat is dat starters snel volledig inzetbaar zijn en misschien belangrijker; het draagt bij aan meer werkplezier. 

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met