Luchtvaart

De eerste indruk telt

Welkom aan boord! Preboarding en onboarding in de luchtvaart.

Pre boarding en onboarding in de luchtvaart helpt nieuwe collega’s sneller betrokken en productief te krijgen. De luchtvaart is een snelgroeiende en zich snel ontwikkelende sector. Enkele jaren geleden was de verwachting dat het aantal luchtvaartpassagiers zou verdubbelen van 4 miljard tot 8 miljard jaarlijks in 2036. De coronapandemie en het sluiten van de grenzen hebben vanzelfsprekend een groot effect gehad op deze sector. De groei werd minder in plaats van meer. Mensen willen echter reizen en de verwachting is dan ook dat vanaf 2023 het aantal vluchten weer sterk toeneemt en dat er veel banen bijkomen. Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen verloren de afgelopen jaren echter veel personeel en hebben moeite om nieuwe medewerkers aan te trekken. Een goed opgezet pre boarding en onboarding proces kan helpen om toekomstige medewerkers te enthousiasmeren, ze zo snel mogelijk te integreren en langer vast te houden. 

Werken in de luchtvaart

Voor mensen die houden van reizen, werken met mensen en afwisseling, is een baan in de luchtvaart een droom. Als cabinepersoneel is het hard werken, maar ligt de hele wereld aan je voeten. Als bagagemedewerker werk je op onregelmatige werktijden, lekker fysiek en ben je een onmisbare schakel in de ketting van reizigers. Als grondstewardess ontvang je de passagiers en maak je de eerste indruk tijdens de reis. Gezien de verwachting over de toename van het aantal passagiers wereldwijd, zal de luchtvaart binnenkort weer een snelgroeiende sector zijn. Dat is goed nieuws voor de baankansen in deze sector, maar maakt werving en behoud van werknemers een grote uitdaging. 

Sneller op snelheid

De luchtvaart en gamificatie

De luchtvaart en gamificatie gaan prima samen als het gaat om effectief leren. Vaardigheden op het gebied van veiligheid en klantenservice zijn de hoogste opleidingsprioriteiten. Veiligheidsprocedures in de luchtvaart zijn vaak een voorbeeld voor andere sectoren. Als er iets misgaat aan boord, zijn de gevolgen vaak rampzalig. Het veiligheidsniveau is in de luchtvaart dan ook bijzonder hoog. Het gaat erom dat iedereen veilig arriveert. En daarbij gaat het niet alleen om de eigen werknemers, maar zeker ook om de klanten en hun bagage. Door de inzet van gamification of nudging komen veiligheidsprotocollen tot leven. Het is een speelse manier om richtlijnen goed op te nemen en daadwerkelijk om te zetten in gewenst gedrag. De kracht van RiddleStory is dat wij de spelers daadwerkelijk aan het werk zetten met de informatie. Door ze te activeren en aan uitdagingen laten werken, nemen ze de informatie beter op en blijft deze beter hangen. 

Preboarding in de luchtvaart

Door de grote hoeveelheid banen in de sector is aandacht voor preboarding in de luchtvaart cruciaal. Meer passagiers betekent dat meer werknemers nodig zijn in de sector, vooral bij grondoperaties, klantenservice en cabinepersoneel. Het is niet altijd gemakkelijk om kandidaten met de juiste vaardigheden te vinden. En als ze dan gevonden zijn, dan wil je er zeker van zijn dat ze ook daadwerkelijk beginnen en zo lang mogelijk blijven. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk een relatie op te bouwen. Met RiddleStory kan je teamleden direct enthousiast ontvangen. Laat ze kennismaken met de nieuwe collega’s van verschillende afdelingen in jullie online verhaal. Laat ze ervaren wie jullie zijn als bedrijf en welke normen en waarden jullie hebben. Geef ze een online omgeving waarin ze op hun eigen tempo kunnen ontdekken van welk super team ze straks een onderdeel vormen. En ook belangrijk: voor HR is het een eenvoudig en standaard proces om te organiseren.

Onboarding in de luchtvaart

Onboarding is een term uit de luchtvaart. Het gaat er daarbij om de passagiers aan boord snel wegwijs te maken om hen zo een comfortabel vertrek en een goede vlucht te bieden. Vanuit HR wordt een onboarding programma ingezet om nieuwe medewerkers optimaal te integreren in de organisatie. Een onboarding traject heeft als doel nieuwe collega’s goed te ontvangen en alle relevante informatie te geven zodat ze zich snel tot gemotiveerde, productieve en succesvolle krachten ontwikkelen. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de 4 C’s binnen HR: Connection, Culture, Clarification en Compliance. Met RiddleStory maak je van jullie onboardingsproces een ervaring. Door krachtige verhalen voelen medewerkers zich sterker verbonden aan jouw organisatie. Je geeft de medewerker een goede start, maakt het onboardingsproces effectiever en efficiënter en daardoor is het een goede investering voor de werkgever. Onboarding gaat niet alleen over praktische zaken, maar ook over succesvol worden in je nieuwe werk. Het gaat om het ontwikkelen van blijvend, gemotiveerd, succesvol en betrokken personeel.

Voorbeeld onboarding en preboarding met RiddleStory in de luchtvaart

Preboarding en onboarding programma in de luchtvaart met RiddleStory betekent de inzet van een online verhaal. Een verhaal dat specifiek voor jullie wordt ontwikkeld. Met een “welkom aan boord” kaart in de post kan de nieuwe medewerker welkom worden geheten. Erop staat een uitnodiging om eens 30 minuten rond te kijken in jullie virtuele omgeving. Daar komt een mailtje binnen van een passagier die aangeeft dat haar roze koffer zoek is met daarin haar bruidsjurk en zij gaat overmorgen trouwen! Zij heeft al een PIR-formulier ingevuld, maar online krijgt ze alleen een standaard bericht dat in 90% van de gevallen de bagage binnen drie dagen arriveert. Die tijd heeft ze echter niet! Kan jij haar helpen? Met tips van collega’s ga je op zoek naar een intern telefoonnummer dat jou informatie kan geven, chat je met de bagage afhandelaars en leer je spelenderwijs zowel de organisatie als de richtlijnen kennen. En als gemotiveerde medewerker, lukt het jou natuurlijk de koffer te lokaliseren en op tijd bij de bruid te krijgen! De uitdaging sluit af met een filmpje van de algemeen directeur die aangeeft dat zij blij is dat jij binnenkort aan boord komt. Ze kan niet wachten om je persoonlijk te ontmoeten. Een betere voorbereiding op je nieuwe baan is er toch niet? Bekijk hier een inwerkprogramma voorbeeld.

Sneller op snelheid

Efficient, effectief en leuk

RiddleStory helpt jullie een onvergetelijke eerste indruk te maken, op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jullie doelgroep. Op hun eigen tempo (en in hun eigen omgeving) maken ze kennis met het werk, de collega’s en hun werkgever. Ze worden niet overspoeld met informatie en gaan er actief mee aan de slag. Hierdoor zullen ze de informatie beter onthouden. De manier waarop dit gebeurt is interactief en neemt ze via allerlei uitdagingen mee naar jullie social media, en quizzen, filmmateriaal en foto’s maken het ook nog eens extra leuk. 

Reboarding met RiddleStory

Bij strategische veranderingen, samenwerkingen, of het in gebruik nemen van een nieuw soort vliegtuig kan reboarding met RiddleStory worden ingezet. Het helpt om de informatie op een leuke, duidelijke manier te delen. Gaan jullie op een nieuwe bestemming vliegen? Laat medewerkers zelf actief ontdekken wat deze bestemming inhoudt. Wat is er te zien en te doen? Hierbij kunnen medewerkers de nieuwe bestemming leren kennen door met een “local” in gesprek te gaan. Zo leren ze lokale gewoonten kennen, gaan ze op zoek naar toeristische locaties en leuke restaurants. Informatie die zij later met passagiers en hun omgeving kunnen delen! Het geeft de medewerker alle handvatten om passagiers een nog plezieriger reiservaring te bieden. 

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met