Automotive

De eerste indruk telt

Onboarding in de automotive sector houdt het enthousiasme vast

Onboarding is een belangrijk proces voor elke organisatie en dit geldt zeker voor de automotive sector. Onboarding is een manier om nieuwe medewerkers snel en efficiënt te integreren in de organisatie, zodat ze snel productief kunnen zijn en bijdragen aan de groei en succes van de onderneming.

Uitdagingen medewerkers in de automotive branche

De automotive branche kent grote uitdagingen en gaat door grote veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De trend naar elektrische voertuigen
  • Omslag naar zelfrijdende of autonome auto’s
  • Het delen van auto’s, het zogenaamde ‘shared’ rijden
  • Auto’s die aan het internet verbonden zijn
  • In lijn met dat laatste; de noodzaak om auto’s regelmatig te updaten en upgraden

Deze hoge snelheid van technologische ontwikkelingen, betekent dat het onderhouden of klaarmaken van auto’s steeds meer om ICT-specialisten vraagt. En in deze overgangsfase zijn er technische mensen nodig die zowel de toekomstige auto’s kunnen onderhouden, maar ook de auto’s waar momenteel in wordt gereden. En dat in markt die groeit. Het is dus logisch dat een derde van deze branche aangeeft een tekort aan personeel te hebben.

Inwerkprogramma in de automotive sector

Met een duidelijk inwerkprogramma kunnen werknemers meteen aan de slag in hun nieuwe functie en voelen ze zich betrokken, gemotiveerd en ondersteund op de werkplek. Dit is vooral belangrijk in de auto-industrie, waar vaak grote aantallen werknemers in één keer worden aangenomen. Of ze nu werken in de automotive, productie, mechanica, logistiek of verkoop, ze moeten op de hoogte worden gebracht van essentiële veiligheids- en nalevingsnormen voordat ze zelfs maar een voet op de fabrieks- of verkoopvloer zetten. Zie ter inspiratie het verhaal van Edge, waar wij voor medewerkers enkele richtlijnen in een leuk uitdagend verhaal tot leven laten komen.

Sneller op snelheid

De beste manier om onboading in de automotive industrie aan te pakken.

Het antwoord op een leuke en effectieve manier van onboarding in de auto-industrie ligt in onlinetraining. Wij verwachten van steeds meer werknemers in de automotive sector dat zij ict-kennis hebben, en dan is er geen betere manier om ook in een online omgeving medewerkers op deze manier in te werken. Duidelijk voordeel daarbij is dat het ook consistent gebeurt.

Gamification in de automotive sector met RiddleStory

Met RiddleStory onboarden in de automotive sector heeft als voordeel dat belangrijke veiligheids- en noodprocedures op de werkplek op een speelse maar effectieve manier worden geleerd. Door saaie, maar noodzakelijke procedures te gamificeren en door middel van storytelling een echte ervaring te bieden, blijft de informatie veel beter hangen. Daarnaast worden medewerkers uitgedaagd zelf aan de slag te gaan, wordt een beroep gedaan op hun probleemoplossend vermogen en kunnen online en fysieke activiteiten worden gecombineerd. En laten wij niet vergeten dat het delen van informatie over sfeer, cultuur en waarden, bij voorkeur al voor de startdatum, er ook voor zorgt dat de nieuwe medewerker zich direct veel beter thuis voelt.

Ter inspiratie

Onboarding bij Mercedes-Benz

Een voorbeeld van een effectief onboarding programma voor de automotive branche is het programma van de fabrikant van luxe automerken, Mercedes-Benz. Hun programma omvat een aantal verschillende elementen die samenwerken om nieuwe medewerkers efficiënt te integreren.

Ten eerste worden nieuwe medewerkers voorgesteld aan een buddy die hen kan begeleiden en ondersteunen tijdens de eerste weken bij de organisatie. De mentor kan hen helpen om zich snel te oriënteren is een eerste aanspreekpunt voor vragen en zorgen.

Ten tweede worden nieuwe medewerkers verwelkomd met een training over de organisatie en haar waarden. Hierdoor leren ze snel de cultuur van de organisatie kennen en weten ze hoe ze hier het beste in kunnen functioneren.

Ten derde worden nieuwe medewerkers betrokken bij projecten en teams, zodat ze snel een gevoel krijgen van de werkzaamheden in de organisatie en hoe ze hierbij kunnen bijdragen. Hierdoor kunnen ze snel hun vaardigheden inzetten en het gevoel hebben dat ze een waardevol onderdeel van de organisatie zijn.

Ten vierde heeft Mercedes-Benz een systeem van regelmatige feedback en prestatiebeoordelingen geïntegreerd in hun onboarding programma. Hierdoor krijgen nieuwe medewerkers snel feedback op hun werk en weten ze welke gebieden ze kunnen verbeteren.

Ten slotte biedt Mercedes-Benz nieuwe medewerkers een aantal verschillende carrièremogelijkheden binnen de organisatie. Hierdoor hebben nieuwe medewerkers de kans om te groeien en zich te ontwikkelen binnen de organisatie.

Voordelen van onboarding in de automotive branche

Er zijn veel voordelen voor de automotive branche als het gaat om het implementeren van een goed onboarding programma. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen beschreven.

Vermindering van verloop: Als nieuwe medewerkers snel en efficiënt geïntegreerd worden in de organisatie, zijn ze minder geneigd om te vertrekken. Dit resultuurt in lagere verloopkosten voor de organisatie.

Verbetering van productiviteit: Als nieuwe medewerkers snel op de hoogte zijn van hun taken en verantwoordelijkheden, kunnen ze snel productief zijn. Dit kan leiden tot een verbetering van de algehele productiviteit van de organisatie.

Verbetering van de medewerkerstevredenheid: Een goed onboarding programma kan ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen bij de organisatie. Dit kan leiden tot een verbetering van de medewerkerstevredenheid en een lager verloop.

Versterking van de merkreputatie: Als nieuwe medewerkers snel en efficiënt geïntegreerd worden in de organisatie, en op een bijzonder moderne manier, kunnen ze bijdragen aan het versterken van de merkreputatie van de organisatie.

Belang onboarding in de automotive sector

Een goed onboarding programma kan leiden tot een aantal belangrijke voordelen voor de automotive branche, waaronder vermindering van verloop, verbetering van productiviteit, verbetering van medewerkerstevredenheid en versterking van de merkreputatie. Door middel van een combinatie van mentoring, training, projectparticipatie, feedback en ontwikkelingsmogelijkheden, kan een onboarding programma ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers snel en efficiënt geïntegreerd worden in de organisatie.

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met