Wat zijn Onboarding Apps

Inspiratie voor

Het nieuwe HR?

onboarding-apps-pexels-cottonbro-studio-5077428
onboarding-apps-pexels-cottonbro-studio-5077428

Onboarding apps zijn applicaties die bedrijven gebruiken om nieuwe werknemers te helpen bij het aanpassen aan hun nieuwe werkomgeving.

Voorheen was het proces van het inwerken van nieuwe werknemers een omslachtig proces dat veel tijd en moeite kostte. Maar met onboarding apps kunnen bedrijven het proces vereenvoudigen door een aantal van de taken te automatiseren.

Lees ook alles over ‘Wat is onboarding

Onboarding apps maken het voor bedrijven gemakkelijker om nieuwe werknemers te helpen zich aan te passen aan de nieuwe werkomgeving. Ze bieden een manier om het inwerken van nieuwe werknemers te vereenvoudigen, wat het makkelijker maakt voor bedrijven om nieuwe werknemers in te werken.

Deze apps maken het ook gemakkelijker om nieuwe werknemers te voorzien van informatie over het bedrijf, hun taken, processen en verantwoordelijkheden.

Onboarding apps bieden ook een aantal andere functies

Veel Onboarding apps bieden bijvoorbeeld een functie voor het beheren van taken, waarmee werknemers hun taken kunnen bijhouden en afvinken. Andere apps bieden een functie voor het samenstellen van teams, waarmee werknemers een team kunnen samenstellen om samen te werken.

Kortom, onboarding apps zijn een waardevolle tool voor bedrijven die nieuwe werknemers willen helpen bij het aanpassen aan hun nieuwe werkomgeving.

Populairiteit met Onboarding Apss

Onboarding apps worden steeds populairder bij bedrijven, omdat het onboarding van nieuwe medewerkers veel gemakkelijker en efficiënter kunnen maken. Deze apps maken het voor bedrijven gemakkelijker om snel en nauwkeurig werknemersinformatie te verzamelen, op te slaan en te beheren.

De onboarding apps bieden ook een geweldige manier om de voortgang van werknemers bij te houden, ervoor te zorgen dat ze de nodige training en begeleiding krijgen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt tijdens hun onboardingproces.

Onboarding apps kunnen verschillende functies en voordelen bieden, afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf. RiddleStory maakt een onboardingsprogramma altijd op maat naar de wensen en situatie van de organisatie.

Voorbeelden voor het toepassen van een on-boarding app

  • voortgang van nieuwe werknemers bij te houden
  • werknemersdocumentatie op te slaan
  • onboarding-workflows te creëren en te beheren en realtime analyses te bieden

Dit kan werkgevers helpen ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers goed worden opgeleid en geïntegreerd in de bedrijfscultuur.

Bovendien kan een onboarding app op maat werkgevers helpen hun onboardingproces efficiënter te beheren.

Met een onboarding programma kan er geautomatiseerde meldingen en herinneringen gegeven worden, het onboardingproces stroomlijnen en gemakkelijk toegang bieden tot belangrijke documenten en bestanden.

Dit alles kan werkgevers helpen tijd en geld te besparen en de algehele onboarding-ervaring voor zowel nieuwe werknemers als werkgevers te verbeteren.

Meer dan alleen een app

Ten slotte kunnen onboarding apps ook een geweldige manier zijn voor werkgevers om in contact te blijven met nieuwe werknemers. De apps kunnen worden gebruikt om gepersonaliseerde berichten en updates te verstrekken en werknemers zelfs toegang te geven tot relevante bronnen en informatie.

Dit kan helpen om relaties op te bouwen en teambuilding aan te moedigen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat iedereen goed is opgeleid en op de hoogte is van het beleid en de procedures van het bedrijf.

Nieuwsgierig wat RiddleStory voor jouw kan betekenen met op maat gemaakte onboarding apps? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Download hier gratis de Whitepaper

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met