Wat houdt de MDIEU subsidie in?

Inspiratie voor

Het nieuwe HR?

MDIEU, de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden biedt financiële steun aan bedrijven die streven naar de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Dit omvat activiteiten zoals het bevorderen van gezondheid, pre- en onboarding, loopbaanontwikkeling, en het creëren van een vitale werkomgeving waar werknemers langer en gezond kunnen blijven werken. Het doel is om werkgevers te helpen concrete stappen te zetten die zowel de productiviteit als het welzijn van medewerkers verbeteren.

Voor welke organisaties is de MDIEU subsidie bedoeld?

De MDIEU regeling is speciaal ontworpen voor bedrijven die willen investeren in de lange-termijn inzetbaarheid van hun personeel. De subsidie is met name waardevol in een tijd waarin werkenden langer doorwerken en het essentieel is dat ze gezond en gemotiveerd blijven. Activiteiten die ondersteund kunnen worden variëren sterk, van het onboarden van medewerkers tot het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen, het uitvoeren van medewerkersonderzoeken en het inrichten van een vitaliteitsbeleid.

Valt een investering in het RiddleStory platform onder de MDIEU subsidie?

Pre- en onboarding zijn cruciale stappen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te waarborgen. Door nieuwe medewerkers effectief te verwelkomen en hen te voorzien van de juiste middelen en kennis, kunnen zij sneller integreren en productief worden. Dit proces bevordert niet alleen hun betrokkenheid en tevredenheid, maar helpt ook bij het verminderen van verloop en verzuim.

Met RiddleStory’s innovatieve aanpak zorgen wij ervoor dat iedere nieuwe medewerker zich gewaardeerd en voorbereid voelt, wat bijdraagt aan hun lange termijn inzetbaarheid en welzijn binnen het bedrijf. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor een duurzame en productieve werkrelatie, en toon je als organisatie goed werkgeverschap, wat perfect aansluit bij de doelstellingen van de MDIEU-subsidie.

Hoe kun je gebruik maken van de MDIEU subsidie?

Om als bedrijf aanspraak te maken op de MDIEU subsidie, begint het proces met het maken van een grondige bedrijfsanalyse. Deze analyse helpt bij het in kaart brengen van knelpunten rondom duurzame inzetbaarheid. In het geval van uitbesteding ontvang je een vaste vergoeding van €5.000 voor de uitgevoerde bedrijfsanalyse.

Nadat de bedrijfsanalyse voltooid is, stel je een uitgebreid activiteitenplan op. Dit plan beschrijft welke specifieke activiteiten uitgevoerd gaan worden om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren en legt duidelijk de verbanden tussen de geconstateerde knelpunten en de geplande activiteiten. Het opstellen van een heldere en gedetailleerde begroting is een cruciaal onderdeel van dit plan.

Samen met haar subsidieadviseur, kan RiddleStory deze voorbereiding grotendeels uit handen nemen. Realiseer je daarbij dat in 2024 alleen nog een aanvraag kan worden ingediend op 2 september. Het minimaal aan te vragen subsidiebedrag is € 75.000, en activiteiten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid komen in aanmerking voor 50% subsidie.

In de praktijk betekent dit dat bedrijven substantiële investeringen kunnen doen in het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Door gebruik te maken van de MDIEU subsidie kun je als HR manager directe, positieve invloed uitoefenen op de werkvloer en bijdragen aan een duurzamer personeelsbeleid.

Veelgestelde Vragen

A banner with "Frequently Asked Questions" and "Subsidy for Sustainable Employability" displayed

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor MDIEU-subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de MDIEU-subsidie moeten arbeidsorganisaties, zoals bedrijven en stichtingen, projecten ontwikkelen die de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers vergroten. Minimaal subsidiebedrag dat kan worden aangevraagd is €75.000. Subsidies moeten worden aangevraagd tijdens specifieke tijdvakken en voldoen aan gestelde criteria, waaronder het promoten van gezondheid en welzijn op de werkvloer.

Hoe kan ik MDIEU-subsidie voor 2024 aanvragen?

Neem contact op met RiddleStory. Samen met onze adviseur nemen wij je alle zorgen uit handen en zorgen wij voor een goed onderbouwde bedrijfsanalyse en activiteitenplan waarbij pre- en onboarding centraal staat. Samen met onze partners bieden wij jullie de mogelijkheden voor een integrale aanpak waarin onboarding, duurzame inzetbaarheid en generatiemanagement centraal staan. Het doel? Een gezonde, veerkrachtige en verbonden organisatie creëren waar medewerkers niet alleen optimaal presteren, maar zich ook echt thuis voelen.Welke onderdelen bevat de menukaart van de MDIEU-regelingen?

Hoe wordt duurzame inzetbaarheid binnen de MDIEU-regeling gedefinieerd?

Binnen de MDIEU-regeling wordt duurzame inzetbaarheid gedefinieerd als het vermogen van werknemers om gezond, gemotiveerd en productief hun werk te blijven doen tot aan hun pensioen.

Welke projecten of initiatieven kunnen gefinancierd worden met een MDIEU-subsidie?

Projecten die gefinancierd kunnen worden, omvatten:

  • Gezondheids- en welzijnsprogramma’s voor werknemers.
  • Pre- en onboardingstrajecten met als doel medewerkers loyaler en productiever te maken
  • PMO-onderzoeken

De initiatieven moeten bijdragen aan het langer en gezonder laten werken van werknemers.

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Download hier gratis de Whitepaper

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met