Waar is de betekenis van E-HRM?

Inspiratie voor

Het nieuwe HR?

De betekenis van E-HRM is elektronisch human resource management. Dit is een vorm van HRM waarbij digitale technologieën, zoals software, websites en mobiele apps, gebruikt worden om HR-processen te automatiseren en te verbeteren. E-HRM kan bedrijven helpen om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en de HR-processen te verbeteren. Dit door automatisering van veel handmatige taken en het verstrekken van real-time informatie.

Inhoud van dit artikel

Wat zijn voorbeelden van e-HRM?

Er zijn verschillende voorbeelden van e-HRM-software die bedrijven kunnen gebruiken om hun HR-processen te automatiseren:

  • HR-informatiesystemen: dit zijn softwareoplossingen die bedrijven helpen om HR-gegevens te verzamelen, opslaan en te analyseren. Hiermee kunnen bedrijven bijvoorbeeld salarisgegevens, verlofaanvragen en personeelsgegevens beheren.
  • Recruitment software: dit zijn softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het werven van nieuwe medewerkers, zoals het verzamelen en beoordelen van sollicitaties, het plannen van interviews en het aannemen van kandidaten.
  • Talent managementsoftware: dit zijn softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het beheren van de loopbaanontwikkeling van medewerkers, zoals het beoordelen van prestaties, het ontwikkelen van opleidingsplannen en het borgen van tijdige en correcte opvolging.
  • Loonadministratie software: dit zijn softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het beheren van salarisgegevens, zoals het berekenen van salarissen en het verwerken van eventuele vergoedingen.

Een voorbeeld e hrm systeem voor onboarding

Een e hrm systeem voor onboarding en pre-boarding is bijvoorbeeld de oplossing die RiddleStory kan bieden voor het integreren van nieuwe medewerkers in de organisatie RiddleStory maakt van jullie bedrijfsverhaal een online-ervaring waar taaie en saaie documentatie wordt vertaald in een leuke en leerzame uitdaging.

  • Digitale aanmelding: Nieuwe medewerkers kunnen online hun persoonlijke gegevens invullen en verplichte documenten uploaden, zoals een kopie van ID of diploma’s.
  • Online trainingsmodules: in een online omgeving maken medewerkers op efficiente wijze kennis met bedrijfsinformatie, gedragsregels en veiligheidsvoorschriften. Zie bijvoorbeeld de case van Edge ter inspiratie.

Wat is de doelstelling van e HRM

Eén van de belangrijkste doelstellingen van e HRM is om de efficiëntie van HR-processen te verhogen. Dit kan worden bereikt door het automatiseren van veel handmatige taken, zoals het verwerken van sollicitaties, het bijhouden van personeelsgegevens en het verwerken van verlofaanvragen. Door deze taken te automatiseren, kan e HRM bedrijven helpen om tijd en middelen te besparen, waardoor zij zich kunnen richten op meer waardevolle taken zoals het ontwikkelen van medewerkers en het verbeteren van de werkomgeving.

De ontwikkeling van e-HRM

E-HRM is niet nieuw, maar het concept is wel geëvolueerd in de loop van de tijd. De term e HRM werd voor het eerst gebruikt in de jaren 90, toen bedrijven begonnen te experimenteren met het gebruik van digitale technologieën voor het automatiseren van HR-processen.

In de beginjaren was e-HRM vooral gericht op het automatiseren van administratieve taken, zoals het bijhouden van personeelsgegevens en het verwerken van salarisgegevens. In de loop van de tijd is e-HRM echter steeds meer gericht op het verbeteren van de efficiëntie van HR-processen en het verhogen van de waarde die HR kan bieden aan het bedrijf.

Een ehrm adviseur voor de juiste keuze en implementatie van het e-HRM systeem

Een eHRM adviseur adviseert bedrijven over hoe ze e-HRM-technologieën kunnen gebruiken om hun HR-processen te verbeteren. Een eHRM adviseur kan ook helpen bij het implementeren van een nieuwe eHRM-software, het opzetten van automatisering van HR-processen, of het ontwikkelen van een strategie voor het gebruik van diverse tools voor HR. Een eHRM adviseur kan ook werken aan het analyseren van data en het geven van advies over hoe het bedrijf de efficiëntie van hun HR-processen verder verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het identificeren van knelpunten in het recruitmentproces en het geven van aanbevelingen voor verbetering.

Daarnaast kan een e-HRM adviseur ook werken aan het ontwikkelen van opleiding voor HR-professionials om te zorgen dat ze voldoende kennis en vaardigheden hebben om de e-HRM-software te gebruiken.

Samenvattend

Met de groeiende populariteit van technologieën zoals cloud computing, mobiele apps en kunstmatige intelligentie, is e HRM tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Hierbij draait het om het  verbeteren van de productiviteit, het verminderen van kosten en het verhogen van de werknemerstevredenheid. Ontdek ook meer van RiddleStory en zijn onboardingprogramma´s, gamification en e learnings.

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Download hier gratis de Whitepaper

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met