Checklist onboarding nieuwe medewerker

Inspiratie voor

Het nieuwe HR?

checklist-onboarding-pexels-darlene-alderson-7971328
checklist-onboarding-pexels-darlene-alderson-7971328

Onboarding is een proces waarbij nieuwe medewerkers worden ingewerkt bij een bedrijf. Het is belangrijk dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich op hun gemak voelen bij hun nieuwe werkgever.

Ontdek ook meer over wat is onboarding en wat zijn onboarding apps.

Het is ook belangrijk dat zij snel productief worden en hun taken leren kennen. Daarom is het belangrijk dat er een goede onboarding checklijst is die alle noodzakelijke stappen overzichtelijk bijhoudt.

Een complete onboarding checklijst is een geweldig hulpmiddel voor het vergemakkelijken van het onboardingproces. Hieronder staan enkele voordelen van een complete onboarding checklijst:

 • Een complete onboarding checklijst zorgt ervoor dat alle stappen in het onboardingproces worden gevolgd. Dit zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers alle informatie krijgen die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren.
 • Het maakt het proces eenvoudiger en efficiënter. Met een complete onboarding checklijst kunnen bedrijven de tijd die nodig is om nieuwe medewerkers in te werken verminderen.
 • Het maakt het proces overzichtelijk. Een complete onboarding checklijst houdt alle stappen die nodig zijn voor een succesvolle onboarding bij.
 • Het maakt het proces consistent. Met een complete onboarding checklijst kunnen bedrijven ervoor zorgen dat alle nieuwe medewerkers dezelfde informatie krijgen en dezelfde stappen doorlopen.
 • Het maakt het proces gemakkelijker te volgen. Met een complete onboarding checklijst kunnen bedrijven ervoor zorgen dat alle stappen in het onboardingproces gemakkelijk te volgen zijn voor alle betrokkenen.

Kortom, een complete onboarding checklijst kan bedrijven helpen het inwerkproces te vergemakkelijken, te versnellen en consistenter te maken. Het is een geweldig hulpmiddel voor het vergemakkelijken van het inwerken van personeel.

Checklist voor onboarding

Een van de belangrijkste onderdelen van het onboarden van een nieuwe medewerker is ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun nieuwe rol. Zoals hierboven omschreven. 

Het hebben van een onboarding-checklist kan ervoor zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien en dat de nieuwe medewerker de best mogelijke start heeft.

Om ervoor te zorgen dat het onboardingproces zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt, hebben we hier een checklist met essentiële items die in het onboardingproces moet opnemen:

 1. Stel de nieuwe medewerker voor aan hun team: dit is een geweldige kans om iedereen kennis te laten maken en ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit.
 2. Geef een rondleiding door het kantoor: laat de nieuwe medewerker vertrouwd raken met zijn nieuwe omgeving en stel hem voor aan alle belangrijke mensen die hij moet kennen.
 3. Leg de bedrijfscultuur uit: zorg ervoor dat de nieuwe medewerker de waarden en verwachtingen van het bedrijf begrijpt.
 4. Zorg voor functiespecifieke training: geef de nieuwe medewerker de informatie die hij nodig heeft om succesvol te zijn in zijn rol.
 5. Stel hun computer en alle andere benodigde apparatuur in: Zorg ervoor dat de nieuwe medewerker toegang heeft tot de tools die ze nodig hebben om hun werk te doen.
 6. Geef toegang tot de benodigde accounts: zorg ervoor dat de nieuwe medewerker toegang heeft tot de benodigde accounts of software.
 7. Neem het bedrijfsbeleid door: Leg alle belangrijke beleidsregels uit waarvan de nieuwe medewerker op de hoogte moet zijn.
 8. Plan regelmatige check-ins: zorg ervoor dat de nieuwe medewerker zich gesteund voelt en de mogelijkheid heeft om vragen te stellen.

Door deze checklist te volgen, kan ervoor gezorgd worden dat een nieuwe medewerker klaar is voor succes en dat hij alles heeft wat hij nodig heeft om van de grond te komen in zijn nieuwe rol.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat onboarding niet eindigt met het voltooien van deze checklist.

Zorg ervoor dat er regelmatig contact opgenomen wordt met de nieuwe medewerker en voor voortdurende ondersteuning en begeleiding zorgt.

Dit helpt ervoor te zorgen dat de nieuwe medewerker de best mogelijke start heeft bij een bedrijf. Nieuwsgierig wat RiddleStory kan betekenen met onboardingprogramma’s en trajecten. Neem gerust eens contact op.

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Whitepaper: Storytelling in HR

Leer hoe je jouw (nieuwe) medewerker mee neemt in de cultuur en processen van de organisatie.
gratis

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Download hier gratis de Whitepaper

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met