Gamification

De eerste indruk telt

Wat is gamification

Gamification is een manier om mensen te belonen voor het vertonen van gewenst gedrag. Het is meer dan het gebruik maken van spelelementen en speltechnieken in een niet-spel omgeving. Het wordt vooral ingezet om spelenderwijs gedrag te veranderen, kennis over te dragen en betrokkenheid te creëren. Lees hier alles over wat is Gamification en de definitie.

Voorbeelden van gamification

Graag geven wij enkele voorbeelden van gamification die zeer succesvol zijn om het concept van gamification te verduidelijken. 30 miljoen keer is de PokemonGo app gedownload. Een applicatie die gebruikers aanmoedigt om naar buiten te gaan met vrienden, te wandelen naar delen van hun omgeving waar ze normaal niet komen, nieuwe mensen te ontmoeten en ondertussen ook wat beweging te krijgen. Een ander voorbeeld is de pianotrap in Stockholm. Door geluid toe te voegen aan de treden van een trap in een metrostation, vonden 66% meer reizigers de trap, in plaats van de roltrap, nemen leuker. Om bij Virgin Atlantic Airways luchtvervuiling te verminderen, kregen gezagvoerders wekelijks informatie over hun brandstofprestaties en kregen ze persoonlijke prestatiedoelen. Over 40.000 vluchten werd de uitstoot verminderd met 21.500 ton kooldioxide-emissies. 

Cijfers

Gamification bij bedrijven

Om gamification bij bedrijven succesvol in te zetten, is het belangrijk de volgende uitgangspunten te borgen:

Wat is het doel, wat is de beloning
Wat is de weg naar het doel
Directe feedback over de voortgang

Gamification bij RiddleStory

Wij zien gamification bij RiddleStory als de ideale oplossing om saaie onboardingstrajecten leuk te maken. Het beginnen aan een nieuwe baan moet energie geven, maar wij zien te vaak dat mensen de eerste dagen afstompen om de enorme hoeveelheid informatie die op hen afkomt. Daarnaast zijn onboarding processen voor werkgevers vaak enorm tijdrovend en is de inhoud van een traject heel erg afhankelijk van de interpretatie van de persoon die dat namens het bedrijf doet. Slechts 1 op de 10 werknemers vindt dat hun organisatie goed werk levert met onboarding.

Sneller op snelheid

Gamification en assesment

Gamification en assesment gaat over de ontwikkeling van spellen om functierelevante competentie te meten. Veelal is het een vertaling van de laatste fase in de traditionele selectieprocedure, waar de externe assessment bestaat uit psychologische tests, het beantwoorden van vragen, het voeren van gesprekken en laten zien hoe je in bepaalde situaties reageert. Gamification assessments stellen kandidaten in staat om een eenvoudige reeks boeiende spelletjes te spelen. Functie geschiktheid wordt gemeten op het vermogen om met informatie te werken, het vermogen om met mensen te werken en persoonlijkheid en werkstijl. 

Bij RiddleStory denken wij graag mee hoe wij jullie assesment kunnen vertalen in een online ervaring, waar het verhaal van jullie onderneming centraal staat, maar je ook inzage krijgt in het iq, eq en sq van de potentiële werknemer. 

Gamification en onboarding

Ervaringen op de eerste werkdag moeten worden gevuld met opmerkelijke momenten, daarom geloven wij dat gamification en onboarding een ideale combinatie is. Het creëren van een gedenkwaardige ervaring maakt niet alleen een blijvende indruk en zorgt voor werknemersloyaliteit, maar moedigt werknemers ook aan om hun werkgever aan te bevelen, zowel online als offline. Ons doel is ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers na hun eerste dag vertrekken met de gedachte “Ik hoor hier thuis en het werk dat ik doe, en ik als persoon, zijn belangrijk voor de organisatie”.

Sneller op snelheid

RiddleStory zet gamification in voor onboarding, reboarding en preboarding

Zet gamification in voor onboarding, reboarding en preboarding dat is ons uitgangspunt. Onder het motto “VAN PASSIEVE GESPREKKEN, NAAR ACTIEF ONTDEKKEN”, vertalen wij belangrijke gebeurtenissen in de employee journey naar verhalen met impact! Wij creëren memorabele momenten voor de werknemer.

Denk aan opdrachten die een verhaallijn volgen, virtuele beloningen, inzicht in voortgang en een leaderboard met teamresultaten. Door krachtige verhalen voelen medewerkers zich sterker verbonden aan jouw organisatie. Door actief met de informatie aan de slag te gaan, wordt het veel beter onthouden. Bekijk onze cases voor een indruk van enkele verhalen die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld. 

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met