Gamification
De eerste indruk telt
Wat is gamification
Gamification is een manier om mensen te belonen voor het vertonen van gewenst gedrag. Het is meer dan het gebruik maken van spelelementen en speltechnieken in een niet-spel omgeving. Het wordt vooral ingezet om spelenderwijs gedrag te veranderen, kennis over te dragen en betrokkenheid te creëren. Lees hier alles over wat is Gamification en de definitie.
Voorbeelden van gamification
Graag geven wij enkele voorbeelden van gamification die zeer succesvol zijn om het concept van gamification te verduidelijken. 30 miljoen keer is de PokemonGo app gedownload. Een applicatie die gebruikers aanmoedigt om naar buiten te gaan met vrienden, te wandelen naar delen van hun omgeving waar ze normaal niet komen, nieuwe mensen te ontmoeten en ondertussen ook wat beweging te krijgen. Een ander voorbeeld is de pianotrap in Stockholm. Door geluid toe te voegen aan de treden van een trap in een metrostation, vonden 66% meer reizigers de trap, in plaats van de roltrap, nemen leuker. Om bij Virgin Atlantic Airways luchtvervuiling te verminderen, kregen gezagvoerders wekelijks informatie over hun brandstofprestaties en kregen ze persoonlijke prestatiedoelen. Over 40.000 vluchten werd de uitstoot verminderd met 21.500 ton kooldioxide-emissies.
Cijfers
Gamification bij bedrijven
Om gamification bij bedrijven succesvol in te zetten, is het belangrijk de volgende uitgangspunten te borgen:
Gamification bij RiddleStory
Wij zien gamification bij RiddleStory als de ideale oplossing om saaie onboardingstrajecten leuk te maken. Het beginnen aan een nieuwe baan moet energie geven, maar wij zien te vaak dat mensen de eerste dagen afstompen om de enorme hoeveelheid informatie die op hen afkomt. Daarnaast zijn onboarding processen voor werkgevers vaak enorm tijdrovend en is de inhoud van een traject heel erg afhankelijk van de interpretatie van de persoon die dat namens het bedrijf doet. Slechts 1 op de 10 werknemers vindt dat hun organisatie goed werk levert met onboarding.
Sneller op snelheid
Gamification en assesment
Gamification en assesment gaat over de ontwikkeling van spellen om functierelevante competentie te meten. Veelal is het een vertaling van de laatste fase in de traditionele selectieprocedure, waar de externe assessment bestaat uit psychologische tests, het beantwoorden van vragen, het voeren van gesprekken en laten zien hoe je in bepaalde situaties reageert. Gamification assessments stellen kandidaten in staat om een eenvoudige reeks boeiende spelletjes te spelen. Functie geschiktheid wordt gemeten op het vermogen om met informatie te werken, het vermogen om met mensen te werken en persoonlijkheid en werkstijl.
Bij RiddleStory denken wij graag mee hoe wij jullie assesment kunnen vertalen in een online ervaring, waar het verhaal van jullie onderneming centraal staat, maar je ook inzage krijgt in het iq, eq en sq van de potentiële werknemer.
Gamification en onboarding
Ervaringen op de eerste werkdag moeten worden gevuld met opmerkelijke momenten, daarom geloven wij dat gamification en onboarding een ideale combinatie is. Het creëren van een gedenkwaardige ervaring maakt niet alleen een blijvende indruk en zorgt voor werknemersloyaliteit, maar moedigt werknemers ook aan om hun werkgever aan te bevelen, zowel online als offline. Ons doel is ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers na hun eerste dag vertrekken met de gedachte “Ik hoor hier thuis en het werk dat ik doe, en ik als persoon, zijn belangrijk voor de organisatie”.
Sneller op snelheid
RiddleStory zet gamification in voor onboarding, reboarding en preboarding
Zet gamification in voor onboarding, reboarding en preboarding dat is ons uitgangspunt. Onder het motto “VAN PASSIEVE GESPREKKEN, NAAR ACTIEF ONTDEKKEN”, vertalen wij belangrijke gebeurtenissen in de employee journey naar verhalen met impact! Wij creëren memorabele momenten voor de werknemer.
Denk aan opdrachten die een verhaallijn volgen, virtuele beloningen, inzicht in voortgang en een leaderboard met teamresultaten. Door krachtige verhalen voelen medewerkers zich sterker verbonden aan jouw organisatie. Door actief met de informatie aan de slag te gaan, wordt het veel beter onthouden. Bekijk onze cases voor een indruk van enkele verhalen die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.
Gamificatie met RiddleStory is breed inzetbaar. Er is een minimum aan ervaring met computers en software nodig om de verhalen te spelen. De moeilijkheid en inhoud van de uitdagingen wordt aangepast aan de doelgroep. Bekijk onze onboarding markten.
De kosten van gamification assessment door RiddleStory zijn eur 5.000. Dit is exclusief kosten voor de ontwikkeling van eventueel film- en fotomateriaal of designs. Het is inclusief een brainstormsessie, de ontwikkeling van een unieke verhaallijn, het bedenken van de uitdagingen en de technische ontwikkeling.
De inzet van gamificatie van een onboardingsprogramma door RiddleStory, betekent dat wij aan de slag gaan met jullie verhaal. Jullie geven aan wat daarin belangrijk is en wat de doelgroep is en wij vertalen dat naar een verhaal. Het verhaal is volledig maatwerk. Vergelijk bijvoorbeeld de uitwerking van Maqqie en van Proponent.
Het verschil tussen e-learning en gamificatie is groot. E-learning wordt gedefinieerd als leren met behulp van elektronische kanalen. Je bekijkt iets online en krijgt wellicht na afloop vragen over de stof. Zo eenvoudig is dat. Bij gamification worden technieken ingezet om je als speler continue bij de les te houden. Het is veel actiever, leuk, veel minder saai en uit onderzoek blijkt dat het gebruik van spelelementen bijdraagt aan meer betrokkenheid en motivatie. Lees hier ook meer over wat is E-learning.