Employee journey

De eerste indruk telt

Employee journey

De employee journey, de reis van de medewerker, gaat over de verschillende stappen die de medewerkers nemen terwijl ze bij jullie bedrijf werken. De eerste stap is het eerste contact in het sollicitatieproces en de laatste stap is het verlaten van de organisatie. Om medewerkers beter te begrijpen en hen (en jullie organisatie) te helpen strategische doelen te bereiken, is het belangrijk om de verschillende stappen nauwkeurig in beeld te hebben. 

Wat is een employeer journey model

Het employee journey model is een concept dat is geleend van, en aangepast aan, de beproefde customer journey analyse. Door het werknemerstraject in kaart te brengen op dezelfde manier als organisaties het klanttraject in kaart brengen, krijg je inzage in de ervaringen van de werknemers bij jullie bedrijf, en leer je beter begrijpen wat ze op welk moment nodig hebben. 

Employee journey mapping; het traject in kaart

Met behulp van employee journey mapping breng je de reis van medewerkers in kaart. Het helpt middelen en financiering te prioriteren, rollen te verduidelijken en kritieke momenten te identificeren. Het is belangrijk daarbij ook de verschillende stappen en emoties die werknemers ervaren tijdens hun interactie met het bedrijf visueel in kaart te brengen. Het uiteindelijke doel is om binnen de organisatie een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen op de huidige en gewenste werknemerservaring.

De verschillende stadia

In de employee journey

Op hoofdlijnen bestaat een employee journey uit de volgende fases. 

Aantrekken

In het tweede jaar vertrekt gemiddeld 15% van het aantal leidinggevenden van een overgenomen bedrijf.

Werven

De ervaring van sollicitant naar werknemer.

Preboarding

Het voorbereiden op het werken bij de organisatie

Onboarding

Werknemers helpen om de bedrijfscultuur te begrijpen en te integreren

Retentie

Werknemers in dienst en tevreden houden met relevante beloningen, erkenning en informatie.

Ontwikkeling

Werknemers helpen om zich te ontwikkelen.

Reboarding

Werknemers meenemen in de transitie naar een nieuwe realiteit

Offboarding

Het proces wanneer een werknemer besluit om verder te gaan.

Sneller op snelheid

Employee journey mapping, wat levert het op?

Employee journey mapping helpt ervoor te zorgen dat de juiste personen voor jouw organisatie willen komen én willen blijven werken. Klanten zijn de levensader van elk bedrijf, maar werknemers vormen het hart. Medewerkers die niet betrokken zijn en ongemotiveerd naar het werk gaan zullen ook niet het beste werk leveren. Gelukkig realiseren steeds meer organisaties zich dat positieve medewerkers een van hun belangrijkste succesfactoren is. Het wordt steeds belangrijker om te investeren in een goede Employee Journey. Blije medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten en tevreden klanten zorgen voor een hogere omzet! De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe en daarmee nog meer de noodzaak om het aanwezige talent te behouden en aantrekkelijk te zijn voor nieuwe talenten. Ontdek ook meer over het Employer branding model.

RiddleStory en pre boarding

Een goede preboarding kan voorkomen dat werknemers twijfelen in de cruciale periode voorafgaand aan de start. Wij maken van een introductie van het bedrijf een interactief verhaal waarin de nieuwe collega zelf op zoek gaat naar de missie, visie en de directie. Door gebruik te maken van jullie film- en fotomateriaal, social media en website, geven wij direct de cultuur en sfeer van het bedrijf mee. Zo speel je in op de behoefte van de nieuwe medewerker om jullie vast beter te leren kennen. Hij/zij kan zelf met dit avontuur aan de slag op een moment dat het hem/haar past.

Met een juiste preboarding strategie kun je dat enthousiasme vasthouden door de medewerker alvast kennis te laten maken met het bedrijf.

RiddleStory kan helpen in de Employee Journey

RiddleStory kan helpen in de Employee Journey, daar waar het belangrijk is om het verhaal van de onderneming te vertellen of algemene richtlijnen en procedures te verduidelijken. Wij bouwen dit graag om in een ervaring waarin medewerkers zelf op ontdekking gaan, voor een positief en blijvend effect. 

RiddleStory bij preboarding

RiddleStory bij preboarding; nodig toekomstige werknemers uit om thuis, in hun eigen omgeving en in hun eigen tempo, vast kennis te maken met de cultuur en sfeer van de onderneming.

RiddleStory bij onboarding

Alle nieuwe collega’s gaan aan de slag met jullie bijzondere verhaal en krijgen zo op consistente wijze jullie waarden, sfeer en cultuur mee. Zie bijvoorbeeld het verhaal dat wij ontwikkelden voor Maqqie, waar medewerkers op een uitdagende manier de missie, visie, waarden en het kantoor van Maqqie leren kennen.

RiddleStory bij ontwikkeling

Nieuwe procedures, nieuwe richtlijnen worden leuk en gaan leven door er direct in de praktijk mee aan de slag te gaan. Zie hoe saaie richtlijnen kunnen worden omgezet in een verhaal met kromme tenen bij Edge.tech.

RiddleStory bij reboarding

Laat medewerkers zien waarom de koers moet veranderen en geef ze met voorbeelden en handvatten vertrouwen voor de toekomst. Ervaar reboarding hoe de President van Amerika de organisatie Proponent helpt om medewerkers op de hoogte te brengen van de nieuwe missie, de website en het management team Proponent.

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met