e-learning

De eerste indruk telt

E Learning: altijd en overal leren

Bij E Learning, of elektronisch leren, worden trainingen en lesstof aangeboden met behulp van digitale middelen als computers, tablets en mobiele telefoons. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om altijd en overal te leren. Denk aan de laatste keer dat je iets nieuws leerde; of het nu een nieuw computerprogramma was of het gebruik van een product. Meer dan waarschijnlijk heb je een E Learning tool gebruikt. 

eLearning training is een groeiende trend

eLearning training startte aan het eind van de vorige eeuw, toen consumenten in toenemende mate het Internet en digitale apparaten gingen gebruiken. Tegelijkertijd veranderde de samenleving steeds meer in een kennis- en informatiemaatschappij, waar kennis en vaardigheden steeds sneller verouderen. Massaproductie veranderde in snel wisselende kwaliteitsproducten in combinatie met kwaliteitsdienstverlening. Deze ontwikkelingen hebben grote impact op de manier waarop binnen onderwijsinstellingen en arbeidsorganisaties tegen leervraagstukken werd aangekeken. Educatie moest zo efficiënt mogelijk plaatsvinden, tegen zo laag mogelijke kosten en zonder dat de medewerker er te veel werktijd aan hoeft te besteden. eLearning onboarding en preboarding is hierdoor uitgegroeid tot een belangrijk middel in de leer- en ontwikkelomgeving. 

Cijfers

E Learning training

E Learning training kan in drie verschillende formaten plaatsvinden: synchroon, asynchroon en gemengd. 

Synchroon leren

Synchroon leren betekent het onderwijzen van een groep mensen op hetzelfde moment. Met eLearning training heb je een virtueel klaslokaal van mensen die tegelijkertijd luisteren en/of leren. Er is interactie met anderen. Denk bijvoorbeeld aan een webinar waar aanwezigen met elkaar en met een instructeur kunnen communiceren.

Asynchroon leren

Asynchroon leren is het onderwijzen van een groep mensen die ieder individueel en in hun eigen tempo de lesstof tot zich nemen. Je neemt een educatieve video op en die wordt vervolgens door iedereen individueel bekeken. Denk aan gebruiksinstructies voor huishoudelijke apparaten. Naast beeld kan zich dit ook beperken tot alleen audio.

Gemengd

Gemengd (blended) leren combineert de stijl en de tools van synchroon en asynchroon leren. Er is een sessie onder leiding van een instructeur, waarna huiswerk wordt gegeven voor het voltooien van modules in eigen tempo.

E-learning in de praktijk

e-learning in de praktijk kan in verschillende vormen en maten worden aangeboden, waaronder interactieve modules, video’s, podcasts, diavoorstellingen, documenten, webinars en meer. Naarmate beschikbare technologie groeit en verandert, veranderen ook de mogelijkheden waarom informatie wordt gedeeld. 

De voordelen van e-learning

De voordelen van e-learning zijn er waarschijnlijk vooral als het gaat om het leren van digitale en technologische vaardigheden. Daarnaast is e-learning schaalbaar. Of er één werknemer moet worden bijgeschoold of honderd, e-learning is beschikbaar voor iedereen. e-learning is ook aanzienlijk goedkoper dan traditionele bedrijfstrainingen, omdat er geen speciaal personeel of een speciale faciliteit nodig is. Het betekent ook dat jullie organisatie over de hele wereld kan profiteren van eLearning, ongeacht geografie en tijdzones. Bovendien kunnen werknemers leren waar en wanneer ze willen, zelfs thuis.

De nadelen van e learning

Het is duidelijk dat e learning duidelijk voordelen heeft ten opzichte van de traditionele aanpak, maar er zijn ook nadelen aan e learning. Sommige mensen leren beter in een traditionele klassikale omgeving dan in een online, zelfsturende omgeving. Sommigen leren beter wanneer de nieuwe kennis met anderen kan worden besproken. Gebrek aan interactie, gebrek aan de mogelijkheden actief met de lesstof aan de gang te gaan en het feit dat het té individueel is, kan erin resulteren dat e learning niet echt succesvol is om werknemers daadwerkelijk de lesstof te laten leren en onthouden. 

Sneller op snelheid

RiddleStory brengt eLearning een niveau verder

Kijkend naar de voor- en nadelen, heeft RiddleStory de keuze gemaakt eLearning met een frisse blik te benaderen. Voortbouwend op de sterke punten, van brede inzetbaarheid en flexibiliteit, hebben wij verbeteringen doorgevoerd. De basis is het verhaal van de organisatie. Uitdagingen die vragen om een antwoord, leiden de werknemer door het verhaal en geven direct feedback. Quizzen en breinbrekers verbeteren de retentie. Het kan individueel of in Team High Performance verband worden gebruikt. De eindbeoordeling is terug te zien op een scorebord. 

Voor werkgevers is het een betaalbare, tijdsefficiënte manier om werknemers op te leiden en welkom te heten. In ruil daarvoor profiteren werknemers van een interessante onboarding programma die niet alleen hun vaardigheden en kennis vergroot, maar ze ook meeneemt in de sfeer en cultuur van de onderneming. 

Leren wat wij voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met