1.

De vraag

Mediq is een hulpmiddelenzorgbedrijf met activiteiten in 13 Europese landen. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten zij zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals. Door druk op de arbeidsmarkt en leveringsproblemen bij leveranciers, zijn de afgelopen jaren voor alle bedrijven in de zorgsector pittig geweest en dat is niet anders voor Mediq. Daarnaast zijn de teams steeds meer hybride gaan werken. Daarom was Mediq op zoek naar een creatieve manier van reboarding; een ervaring die collega’s samen kunnen beleven, die ze onderdompelt in waar het echt om gaat bij Mediq én laat zien hoe belangrijk zij zijn in het leven van hun klanten.

Resultaten

1454

295

2.

Onze aanpak

Werken bij Mediq betekent onderdeel zijn van een enthousiast team met een sterke passie voor de zorg. Iedere dag rekenen miljoenen patiënten en zorgprofessionals op de levering van hun medische hulpmiddelen. Altijd op zoek naar nieuwe manieren voor betere, betaalbare zorg en continue grenzen verleggen. Samen, want zo kunnen ze meer bereiken.

De uitdaging: Er is iets heel vreemds aan de gang. Er is een doos met een brief achtergelaten bij de voordeur. Ondanks dat op de brief staat dat het alleen maar goed bedoeld is, zijn er toch wat aanwijzingen die het Management Team zorgen baren. Ze nemen het zekere voor het onzekere en schakelen de recherche in. Rechercheur Jos heeft echter wel de hulp nodig van enkele Mediq-experts om de inhoud van de doos te ontrafelen.

3.

45 MINUTEN OM 9 UITDAGINGEN OP TE LOSSEN

De ervaring start met een mail van het managementteam dat een aantal Mediq-specialisten heeft vrijgemaakt om de recherche te helpen. Dat begint al met een geeltje dat op een telefoon is geplakt en bovenop de doos ligt. Dit blijkt de sleutel te zijn om de telefoon te ontgrendelen. Op een geluidsfragment met een morsebericht na, blijkt de telefoon leeg te zijn. Hoe past dat bericht bij de kernwaarden die, gedrukt op briefkaarten, in de doos blijken te zitten? Iedere kaart blijkt een eigen uitdaging te hebben. Door uiteindelijk een foto van het team te uploaden krijgt het team een hele belangrijke sleutel in het bezit: een fysieke locatie in het pand, waar een laatste hint verborgen is. Als alle hints en oplossingen naast elkaar worden gelegd, is duidelijk dat de bezorger van deze doos alleen maar goede bedoelingen had. Het is een speciaal bedankje voor de inzet van alle Mediq-ers!

4.

De ervaring

Mediq-collega’s krijgen in teams van 4/5 personen 45 min de tijd om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Voor de oplossing gaan ze naar zoek aanwijzingen in het kantoor, op hun website, intranet en op facebook. Voor een bepaalde hint moeten ze zelfs een teamfoto maken en deze delen. Zodra ze alle uitdagingen hebben opgelost, raken ze nog gemotiveerder om zich iedere dag met hart en ziel in te zetten voor mensen met een ziekte of aandoening.

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met