1.

De vraag

Ervaarspel, het consumentenmerk van RiddleStory, had behoefte aan een uitdagend spel rondom het thema cybercrime. Een spel dat individueel of in teams (tot 5 personen) gespeeld kan worden en dat spelers echt uitdaagt en meeneemt op een virtuele reis.

Resultaten

23

28

2.

Onze aanpak

Lol, samenwerking en onverwachte plots staan voorop bij ErvaarSpel. Daarnaast sluit ErvaarSpel graag aan bij actuele thema’s. Cybercrime is zo’n thema; dichtbij, herkenbaar en toch ongrijpbaar.

3.

Niet alles is wat het lijkt

Een hacker heeft de website van LauwBlauw overgenomen en offline gehaald, net nu de drukste periode van het jaar aanbreekt. Peter de Wit, de Eindbaas van LauwBlauw, heeft de COPD (Centrale Opsporings- en Politie Dienst) al ingeschakeld, maar het duurt hem allemaal te lang. In een korte videobriefing geeft hij het cyberteam de opdracht om de site binnen 90 minuten weer online te krijgen.

Al snel blijkt dat de hacker de nodige sporen op de gehackte website heeft achtergelaten. Door gebruik te maken van een decodeerwebsite is snel een telefoonnummer gevonden. Uit een voicemail blijkt dat ook de Directie van LauwBlauw niet helemaal vrijuit gaat. Uiteindelijk blijkt de hacker een persoonlijk en legitiem motief te hebben. Door sporen in de mailbox, code die hij achterlaat op Instagram en tekens in een anonieme aangifte, kan de hack ongedaan gemaakt worden.

4.

De ervaring

ErvaarSpel.nl verkoopt dit spel aan consumenten. Door de variëteit aan opdrachten en de kwaliteit van het ontwikkelde film- en fotomateriaal, zijn spelers vanaf de eerste minuut betrokken en geboeid. Met wat tips vanuit de COPD chatbot, zijn spelers over het algemeen -al is het nipt- in staat de geheime code binnen 90 minuten te achterhalen

Download hier de volledige verhaallijn

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met