1.

De vraag

Voor EDGE, een toonaangevende onroerend goed ontwikkelaar, zijn ethische normen en transparantie de basis ingrediënten voor een succesvolle samenwerking tussen collega’s en met externe relaties. Daarom vinden zij het belangrijk dat alle medewerkers de EDGE-principes kennen en ernaar handelen.

Zij gingen op zoek naar een manier om dit op een leuke manier én met veel impact vorm te geven. Een RiddleStory ervaring dus!

Resultaten

136

137

2.

Onze aanpak

Werken bij EDGE betekent onderdeel zijn van een energiek team van meer dan 100 professionals die samen dagelijks de vastgoedsector herdefiniëren. Innovatief, inspirerend en moedig. De bedrijfsuitjes zijn legendarisch, de borrels essentieel en ze houden wel van een competitief potje tafeltennis of fussball.

Wij bedachten een verhaal waarbij Christiaan, één van de Edge medewerkers, een weekje meedraait bij zijn collega in Spanje. Hij merkt al snel dat de betreffende collega, Jaap, er wel een hele luxe leefstijl op nahoudt en het met de richtlijnen niet zo nauw lijkt te nemen. Hij deelt zijn zorgen met zijn collega’s en vraagt hen er de diverse richtlijnen op na te slaan om te kijken of zijn zorgen terecht zijn.

3.

Is dit mogelijk op een Edge-salaris?

Een luxe auto, twee appartementen, veel contant geld in de bureaulade en (té) veel omgang met de zakelijke partner. Jaap deelt alles trots met zijn collega Christiaan én op Instagram.

Christiaan voelt de verantwoordelijkheid om de richtlijnen er op na te slaan en vraagt zijn collega’s om hulp.

Jaap heeft alle schijn tegen. Gesteund door de Gedragscode, gaat Christiaan het gesprek met Jaap aan en neemt dit zelfs op. Hij deelt de opname ook met zijn collega’s. Nadat zij Jaap’s Instagram naast het Mediabeleid leggen, komen zij tot de conclusie dat Jaap de richtlijnen inderdaad niet zo nauw neemt.

Op basis van de “Klokkenluidersregeling” moedigen zij Christiaan aan zijn zorgen ook met P&O op te nemen. En of Christiaan businessclass terug mag vliegen? Dat kunnen zij vinden in het Onkostenbeleid. 

4.

De ervaring

Als team ga je met elkaar aan de slag met vier sets gedrags- en beleidsregels om Christiaan met deze gevoelige materie te helpen. En doordat je zelf op zoek gaat naar de richtlijnen, in de EDGE-omgeving, onthoud je ze beter en weet je ze in de toekomst ook altijd te vinden! En de kwinkslag aan het einde van het verhaal, laat zien dat niet altijd alles is wat het lijkt.

Download hier de volledige verhaallijn

Benieuwd hoe onze software eruit ziet?

Ontvang jouw persoonlijke demo-omgeving door hieronder je gegevens in te vullen! Deze demo kun je op elk gewenst moment zelf bekijken, zonder meteen ruimte in je agenda te hoeven maken.

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met