1.

De vraag

Den Hartogh Logistics is een toonaangevende logistieke dienstverlener. Het familiebedrijf is opgericht in Nederland in 1920. Als logistieke dienstverlener voor de chemische, gas-, polymeer- en voedingsindustrie bieden ze continue de optimale oplossing voor elke situatie.

Den Hartogh groeit en was daarom op zoek naar een leuke maar ook effectieve manier van onboarding; een ervaring die hetzelfde is voor alle nieuwe collega’s wereldwijd en waarbij men ervaart dat veiligheid en operationele uitmuntendheid is verankerd in de cultuur.

Resultaten

45

45

2.

Onze aanpak

Tijdens de inventarisatie bleek al snel dat naast veiligheid ook teamwerk een belangrijk thema is binnen Den Hartogh. Als er uitdagingen ontstaan, zoeken ze samen naar oplossingen. Medewerkers werken samen met het personeel van partners, en zelfs met de klanten van partners, om het te laten werken!

Daarnaast was er een duidelijke behoefte om naast aandacht voor de visie, missie en kernwaarden ook te faciliteren dat alle nieuwe medewerkers hun foto kunnen delen, net als hun rol en de vestiging waar ze aan de slag gaan. Het delen van foto’s binnen de organisatie draagt bij aan teambuilding en bevordert de verbondenheid, zelfs in een omgeving waar persoonlijke ontmoetingen beperkt zijn.

3.

DE UITDAGING

Jij staat als nieuwe medewerker voor een cruciale opdracht. De grootste leverancier van elektrische auto’s kijkt naar Den Hartogh om een voorraad elektrolyt van China naar Zweden te brengen, en dit moet morgen al gebeuren. Als nieuwe medewerker heeft CEO Peter den Hartogh jou persoonlijk aangewezen voor deze lastige taak.

Maar dat roept vragen op: Wat is elektrolyt eigenlijk? Welke veiligheidsprotocollen moeten worden nageleefd voor dit vervoer? Welke business unit binnen Den Hartogh moet je inschakelen om dit te realiseren? En nog belangrijker, welke link heeft deze specifieke opdracht met het bredere strategische programma van Den Hartogh?

Met schaars elektrolyt, biedt deze unieke kans Den Hartogh het potentieel voor een cruciale nieuwe strategische samenwerking. De tijd dringt, en jouw besluiten en handelingen beïnvloeden direct de relatie met deze mogelijk enorme nieuwe klant. Bereid je voor om dit avontuur aan te gaan en te tonen waarom jij een essentieel deel bent van het team dat zich altijd inzet om uitdagingen voor en met klanten op te lossen.

4.

De ervaring

Bij Den Hartogh worden nieuwe medewerkers flink uitgedaagd! Ze duiken actief in diverse uitdagingen en speuren naar antwoorden in de e-learning omgeving op de Den Hartogh-website. Ze gaan aan de slag met de kernwaarden en strategische prioriteiten van Den Hartogh, passen kennis toe uit de brochure over niet-standaard operaties, poseren met een attribuut dat veiligheid benadrukt, en ontmoeten uiteindelijk het Directielid verantwoordelijk voor dit transport. Geen wonder dat de CEO hen persoonlijk bedankt; als je op je eerste werkdag al succesvol deze uitdaging aangaat, staat er een prachtige carrière bij Den Hartogh op je te wachten!

Download hier de volledige verhaallijn

Ga de uitdaging aan

Neem contact op

Benieuwd geworden naar onze software en wil je het graag zelf beleven? Vraag dan een demo aan.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of plan je liever direct een afspraak in? Neem dan contact op met